Receptie

Bij aankomst ontvangen we onze gasten bij de receptie in de schuur. Je krijgt een persoonlijke rondleiding op het landgoed. Gedurende het hoogseizoen halen we elke ochtend vers brood en croissants, die je een dag van tevoren kunt bestellen. De volgende ochtend staat het klaar in de bodega.

Sanitair

In de te verhuren huizen is eigen sanitair aanwezig. Voor algemeen gebruik hebben we onze keurige sanitairruimte in de schuur bij de receptie gesitueerd. Wij filteren het afvalwater op een biologische manier, het wordt weer teruggevoerd in het terrein. Bij ons kunnen er daarom geen chemische toiletten geleegd worden, dat kan wel op 10 minuten rijden vanaf Le Domaine Vert, bij een supermarkt. Wij hebben geen toiletstortbak.


Tuinen

Op ons terrein bevindt zich een grote biologische moestuin, een kruidentuin en fruitgaard. Er groeien op dit domein 35 verschillende soorten fruit. Op momenten dat moeder natuur haar vruchten rijkelijk deelt, kunnen gasten die dat willen meehelpen plukken. De oogst wordt dan gedeeld. Vooral kinderen genieten van het zelf oogsten!
Op dit moment zijn we vol passie bezig met het aanleggen van onze wellnesstuin. Naar verwachting kan er vanaf 1 juli 2024 gebruik worden gemaakt van de sauna, hottub en het ruime opzetzwembad.


Bodega

Deze deels overdekte ruimte is ingericht als gemeenschappelijke ruimte. Je kunt er een spelletje komen spelen, gezellig wat kletsen of even in een andere omgeving zijn om te verbinden met andere gasten of ons team. Je kunt zelf een wijntje, biertje, water of sap pakken uit de koelkast en turven op jouw kaart.


Hangar

Naast de Bodega tref je een groot overdekte buitenruimte om te relaxen. Neem je drankje vanuit de bodega hier naartoe en geniet van het fijne uitzicht op de binnentuin. Het team stookt hier voor extra gezelligheid regelmatig het grote kampvuur. Kom erbij en geniet van mooie gezellige Franse avonden!


Eten

Je bent met name zelfvoorzienend met eten. Maar we houden van koken! Als er in de tuin heerlijke verse groentes geoogst zijn en er een kok op LDV verblijft, dan nodigen we regelmatig uit om gezellig mee te eten (prijzen variëren). We koken grotendeels vegetarisch, maar vlees en visliefhebbers komen ook regelmatig aan hun trekken! Soms bakken we ook verse pizza´s in de houtgestookte pizzaoven. Aanmelden voor het diner kan een dag van tevoren voor 18.00 uur. Gezamenlijk diner eten we met elkaar in de bodega en/of hangar. In het hoogseizoen kun je tot 18.00 uur brood bestellen voor de volgende dag.


Huur hottub

€ 45 per dagdeel (ochtend/middag/avond)
€ 70,- voor hele dag = 12 uur.
Minimaal 1 dag van tevoren reserveren i.v.m. reinigen, vullen en opwarmen met vuur.


Houtgestookte sauna 

€ 15 voor 3 uur. Je stookt de sauna zelf met hout dat je van ons krijgt. 


Huur WILLY

Let op: Willy heeft even rust nodig en is momenteel niet te huur.

Als je niet geluidsgevoelig bent is het een genoegen om met Willy de omgeving te ontdekken of op de markt boodschappen te doen. Willy kan maximaal 80 km per uur en is niet geschikt voor de snelweg. Rijbewijs verplicht.

Halve dag: € 35,-.
Hele dag: € 55,-. 

Met volle tank inleveren.


Sauna en hottub
Op het domein staat een houtgestookte sauna en een hottub. Je kunt deze van tevoren reserveren en je betaalt voor het hout en gebruik.

Overige activiteiten
Je kunt tegen een kleine vergoeding deelnemen aan pop-up activiteiten (als er op dat moment, meestal in het hoogseizoen, coaches, leraren of therapeuten aanwezig zijn), die kort van tevoren bekend worden gemaakt. Denk aan een yogales, groepswandeling, massage, kampvuuravond met muziek en zang, adem- of meditatieworkshop, creatieve workshop (schilderen etc.), dansen en het bezichtigen van mooie stadjes en dergelijke.

Kinderen
Vanwege de aard van het landgoed trekken we vooral gasten aan die komen voor rust, natuur, ontladen en onthaasten. Kinderen zijn van harte welkom, maar Le Domaine Vert is geen typische kinder-/familiecamping. Er is geen animatieteam of speeltuin. De natuur is de grootste speeltuin en wij stimuleren om daarin vooral zintuiglijk op onderzoek te gaan. Wanneer er kinderen aanwezig zijn, vinden we het heel leuk om in afstemming met het gezin kinderactiviteiten te organiseren, fruit te oogsten, kampvuur te stoken of andere leuke dingen te doen.