Le Domaine Vert

Mijn naam is Walter Spangenberg, de gelukkige eigenaar van dit paradijsje.
De eerste keer dat ik hier kwam werd ik geraakt door de stilte, de sterren, de natuur en een soort aardende rust. Waarom precies dat wist ik nog niet, maar ik wist dat ik dit terrein ging kopen. Ik volgde mijn intuïtie.
Een half jaar later werd duidelijk: Le Domaine Vert brengt mij en anderen zoveel, en draagt bij aan herinneren:

Herinneren hoe het is om:

  • in stilte en donkerte te zijn en te ont-moeten
  • je echt veilig te voelen
  • je met de natuur en anderen te verbinden vanuit het hart
  • te kunnen zijn wie je bent en wilt zijn
  • te ervaren hoe het is voordat je geconditioneerd was, zonder patronen, maskers en aangeleerd gedrag

…en nog zoveel meer. 

Wees welkom en (her)ontdek (je)zelf!

Bijna niemand kent de Corrèze, maar er is zoveel te zien, te doen en te beleven. Fantastische oude stadjes als in een sprookje, meren, bossen, kanoën, vissen, fietsen, wandelen, boeren dorpsfeesten, noem maar op. Alles is er, en dat vlakbij.

Als je op Le Domaine Vert aankomt, voel je een rust over je heenkomen. Het lijkt alsof de aarde je hier een reset geeft. Weg uit alle drukte. Onthaasten, ont-moeten, want hier hoef je niks.

Puur
Omdat we het terrein zo puur mogelijk willen houden en volgens de wetten van de natuur willen leven, gebruiken we biologisch afbreekbare zeep en shampoo. (Heb je dit niet bij je, dan kun je dit bij ons aanschaffen).
Afvoerwater gaat naar een tank die het op biologische wijze zuivert. Dat zuivere water geven we weer terug aan het terrein. Je kunt bij ons alleen je toilet legen als je biologisch afbreekbare middelen gebruikt. Chemisch kan 10 minuten verderop bij een supermarkt. De groente en het fruit worden biologisch verbouwd (wil je met je handen en voeten in de aarde? Hulp is altijd welkom!) en gebruikt in onze maaltijden. We stoken en koken op hout van ons eigen terrein. We hebben geen zoemende airco’s en geen zwembad vol met chloor. De hele regio is trouwens pesticidevrij!

We bieden tijdens het seizoen een aanvullend aanbod waar je als gast tegen betaling gebruik van kunt maken. Zo kun je bijvoorbeeld een massage boeken, een healing, coaching, creatieve cursus of ceremonie. Dit aanbod wisselt regelmatig en staat dagelijks aangegeven bij de ingang.

Honden aangelijnd
Je hond is welkom, maar houdt hem/haar alsjeblieft aangelijnd. Er lopen pauwen, kippen, eenden en andere dieren los rond. We willen vermijden dat ze schrikken of in paniek raken.

De huizen op Le Domaine Vert zijn het hele jaar door te reserveren. De camping is geopend van 1 april tot 15 oktober.

Voor informatie of reserveringen neem contact op met walter@ledomainevert.com

Adres:
Les Magnes, 3972 Route des Templiers, 19230 Troche, Correze, France.
TIP: zoek op google maps naar: Le Domaine Vert – Troche, dan vind je ons beter dan wanneer je het adres invoert.

Le Domaine Vert is per auto goed bereikbaar. Reis je per vliegtuig dan adviseren wij Perigeux of Limoges als eindbestemming. De trein rijdt door tot Uzerche (of anders Limoges of Brive). Le Domaine Vert biedt een vooraf boekbare taxiservice aan voor haar gasten.