Le Domaine Vert = herinneren

Hallo! mijn naam is Walter en ik ben de eigenaar van dit paradijsje.
De eerste keer dat ik hier kwam werd ik geraakt door de stilte, de sterren, de natuur en een soort aardende rust.
Na jaren zoeken wist ik dat ik dit terrein ging kopen. Maar waarom precies, dat wist ik toen nog niet, ik volgde mijn intuïtie.
Een half jaar later werd duidelijk: Le Domaine Vert draagt bij aan herinneren:

Herinneren

  • Hoe het is om in stilte en donkerte te zijn, zonder iets te moeten
  • Hoe het is om je buiten echt veilig te voelen
  • Hoe het is om met de natuur en anderen te verbinden, vanuit het hart.
  • Hoe het is om te kunnen zijn zoals je bent of wilt zijn.
  • Hoe je was voordat je geconditioneerd werd, zonder patronen, maskers en aangeleerd gedrag.
  • En veel meer, kom en ontdek het zelf !

Bijna niemand kent de Correze, maar er is zoveel te zien, doen en te beleven. Fantastische oude stadjes als in een sprookje, meren, bossen, canoen, vissen, fietsen, wandelen, boeren-dorps-feesten, noem maar op. Alles is er, vlakbij.

Als je op Le Domaine Vert aankomt, dan voel je iets. Je voelt een rust over je heenkomen. Het lijkt alsof de aarde je hier een reset geeft. Weg uit alle drukte. Weg van “moeten” want hier hoef je niks.

Weet dat wij het terrein zo puur mogelijk willen te houden, en volgens de wetten van de natuur willen leven. Gebruik aub biologisch afbreekbare zeep en shampoo, heeft u dit niet bij u kunt dit bij ons aanschaffen.

Afvoerwater gaat naar een tank waar op biologische wijze het water gezuiverd wordt. Dat zuivere water geven we weer terug aan het terrein. Je kunt bij ons alleen je toilet legen als je biologisch afbreekbare middelen gebruikt. (chemisch kan 10 minuten verderop bij een supermarkt). De groente en het fruit wordt biologisch verbouwd (wil je met je voeten in de aarde? hulp is altijd welkom!) en gebruikt in de maaltijden die onregelmatig aangeboden worden. We stoken met en koken op hout van ons eigen terrein. We hebben geen zoemende airco’s en geen zwembad vol met chloor. De hele regio is trouwens pesticidevrij!

Vaak verblijven er mensen op Le Domaine Vert die een gave hebben. Als ze zin hebben kan je bijv. een massage boeken, of een healing, coaching, een creatieve cursus, een ceremonie, fotografie …. dit aanbod wisselt regelmatig, afhankelijk van welke vrienden net op bezoek zijn. Het aanbod hiervan hangt bij de ingang. Je hond is welkom! maar houdt hem/haar alsjeblieft aangelijnd. Er lopen pauwen, kippen, eenden en andere dieren los rond. We willen vermijden dat ze schrikken of in paniek raken.

De huizen op Le Domaine Vert zijn het hele jaar door te reserveren. De camping is geopend van 1 april tot 15 oktober.

Voor informatie of reserveringen, contacteer Walter:
0031-683428664
walter@ledomainevert.com

TIP: zoek op google maps naar „Le Domaine Vert – Troche“ dan vind je ons beter als wanneer je het adres invoert.
Le Domaine Vert adres:
Les Magnes, 3972 Route des Templiers, 19230 Troche

Correze, France
Le Domaine Vert is per auto goed bereikbaar. Wanneer u per vliegtuig arriveert, adviseren wij Perigeux of Limoges als eindbestemming. De trein rijdt door tot Uzerche (of anders Limoges of Brive). Le Domaine Vert biedt een vooraf boekbare taxiservice aan voor haar gasten.